Trumpas gidas norintiems gauti studentišką Kinijos vizą

Trumpas gidas norintiems gauti studentišką Kinijos vizą

Kai man pačiam prireikė pasidaryti studento vizą į Kiniją (turima omenyje Kinijos Liaudies Respublika), susidūriau su informacijos trūkumu. Šis gidas skirtas vizoms, kurios yra daromos su tarpininkaujančio Lietuvos universiteto pagalba.

Visų pirma reiktų žinoti oficialų Kinijos ambasados tinklalapio adresą konsulinėms paslaugoms: http://lt.china-embassy.org/eng/lsxx/. Jame galima rasti ambasados darbo laiką (konsulinis skyrius dirba antradieniais ir ketvirtadieniais nuo 9:00 iki 11:30), dokumentus, kuriuos reikia užpildyti, ir pagrindinę informaciją apie vizas. Svarbiausia yra žinoti, kokius dokumentus reikia pristatyti, kad netektų į ambasadą vykti kelis kartus. Dokumentai truputį skiriasi, tai priklauso nuo vizos tipo: X1 viza skirta studentams, studijuosiantiems ilgiau nei 180 dienų, o X2 viza skirta studentams, studijuosiantiems ne ilgiau nei 180 dienų. Maksimalus studijų vizos laikotarpis – 1 metai, tačiau įstojus studijuoti ilgesniam laikotarpiui, vizos pratęsimu pasirūpins Kinijos universitetas.

Reikalingi dokumentai (Lietuvos piliečiams):

1. Pasas, kuris galioja ne mažiau nei pusę metų po vizos galiojimo laiko pabaigos ir turi ne mažiau nei du tuščius puslapius vizoms, paso kopija.

2. Užpildyta anketa su spalvota nuotrauka. Anketą galima rasti ambasados tinklalapyje.

3. Originalas ir kopija: priėmimo laiško (Letter of acceptance) iš Kinijos universiteto.

4. Originalas ir kopija: paraiškos formos studijuoti Kinijoje (Visa application for study in China) forma JW201 arba JW202.

5. Lėktuvo bilietų rezervacija.

6. Lietuvos universiteto prašymas išduoti vizą. Gali būti lietuvių arba anglų kalbomis.

7. Sveikatos pažyma (Foreigner physical examination form) originalas ir kopija. Tik studentams, studijuosiantiems daugiau nei 180 dienų.

Vizų kainos

Vizų kainos (Lietuvos piliečiams): vienkartinė viza – 42 doleriai, dvikartinė viza – 63 doleriai, daugkartinė viza pusmečiui – 84 doleriai, daugkartinė viza metams – 126 doleriai. Už papildomą 20 JAV dolerių mokestį vizą galima gauti per 2-3 darbo dienas. Už vizas galima mokėti tik JAV doleriais per banką. Ambasada naudojasi SEB banku, todėl norint išvengti didelių mokesčių, rekomenduoju mokėti per jį.

Papildoma informacija

1. Per vieną darbo dieną vizos nedaromos.

2. Kopijavimo paslaugos ambasadoje neteikiamos (netoli ambasados yra kopijavimo centras, kuriame galima pasidaryti dokumetų kopijas, tačiau rekomenduoju kopijomis pasirūpinti iš anksto).

3. Visi dokumentai turi būti pristatyti popieriniu variantu, elektroninės versijos nepriimamos.

4. Mokestis už vizas pervedamas per banką, grynaisiais ambasadoje atsiskaityti negalima.

Gidas sudarytas remiantis 2015 m. vasario mėnesio duomenimis, autorius neatsako už galimus pokyčius. Galutinį sprendimą dėl reikalaujamų dokumentų priima Kinijos ambasada. Jeigu turite klausimų ar pastabų, kviečiu palikti komentarą. Sėkmės studijose!


Parengė: Julius Pukelis
Redagavo: Monika Dvirnaitė


Autorius: Julius Pukelis

Metus laiko studijavęs Japonijoje, Osakoje, įvaldęs Kansai-ben dialektą ir taip pat pakeliavęs po Kiniją. Domisi istorija, šiuolaikine Azijos kultūra ir pačinko.

Pasidalink šiuo straipsniu
  • Greta

    Sveiki, puikus straipsnis! Gal kas žino daugiau informacijos dėl Foreigner physical examination form? Kas ją gali išduoti ir pan?