Nacionalinės Korėjos abėcėlės diena: korėjiečiai surengė lietuvaičiams pasiutusią dūzgę!

Nacionalinė Korėjos abėcėlės, Hanguel, diena ir antrasis karaliaus Sedžiongo instituto gimtadienis — tai dvi puikios progos švęsti spalio 10-ąją. Mykolo Riomerio universitete vykęs renginys ne tik pritraukė didelį būrį besidominčių žmonių, bet ir suteikė progą pamatyti, išgirsti ir netgi paragauti unikalios ir spalvingos Korėjos kultūros.

hanguel day

 

Tradiciniais korėjiečių drabužiais persirengę studentai papildė visą šventę spalvomis bei nuoširdžiomis žiūrovų šypsenomis. Aktyviausi svečiai turėjo galimybę išbandyti savo jėgas komandiniuose žaidimuose. Į žaidimus aktyviai įsitraukę mainų studentai iš Korėjos susilaukė didelio populiarumo ir susižavėjimo. Kalbos barjeras netrukdė net ir patiems mažiausiems šventės svečiams, kurie bene aktyviausiai dalyvavo žaidimų metu. Mažieji dalyviai spindinčiomis iš susižavėjimo akimis sekė kiekvieną korėjiečio, komandos nario, judesį. Nors visų svečių veiduose nė trumpam nebuvo dingusi šypsena, žaidimus lydėjo MRU korėjiečių kalbos dėstytojos trumpi informatyvūs pasakojimai susiję su Hanguel diena, abėcėlės atsiradimu, bei įvairiomis Korėjos tradicijomis. Svečiai turėjo progą išgirsti tradicinę ir labai populiarią korėjiečių liaudies dainą Arirang, bei šiek tiek „paragauti“ pop-kultūros stebint hip-hop šokių stiliaus pasirodymą. Renginio pabaigą vainikavo korėjietiškų desertų gamybos dirbtuvės ir, be abejo, ragavimas.  Specialiose formelėse kepami pyragėliai su nuo rytų Azijos neatsiejamu skanėstu — saldžiosiomis raudonosiomis pupelėmis, patiko visiems.

Pozityvios energijos nestokojęs renginys ne tik leido trumpam pamiršti per greitai atšalusį Lietuvos orą, bet ir sužavėjo bei paliko gerų įspūdžių kiekvienam šventės svečiui.

hanguel day

hanguel day

Hanguel day

Hanguel day

Autorė: Vaiva Sriubaitė

Foto: Vaiva Sriubaitė, Baltic Asia

Autorius: BalticAsia

Profesionalus žvilgsnis į Japoniją, Kiniją ir Pietų Korėją.

Pasidalink šiuo straipsniu